nie widze, nosze okulary ale nie widzę!!
Szybko migający kierunkowskaz
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Szybko migający kierunkowskaz
Witam
Mam problem z szybko migającym kierunkowskazem (tak jakby była żarówka przepalona) problem jest od jakiegoś tygodnia, natomiast dziś zaobserwowałem, że owe szybsze miganie pojawia się przy naciskaniu hamulca i dotyczy jedynie prawego kierunkowskazu.
Macie jakieś pomysły co to może być?
-
-
słaba masa na tej lampieO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
Stawialbym na luzne, skorodowane przylacze kabla masowego w prawej lampie. Przy zwarciu mrugalby wolniej.PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
To złącze masy jest też na kostce przy lampie? Można prosić o jakieś zdjęcie poglądowe? W ogóle się nie znam na elektryce, a strasznie denerwuje mnie te szybkie pikanie.
Wciskając hamulec szybko miga kierunek, a światła stop normalnie świecą.
Komentarz
-
Na lewym nadkolu (blotniku) sa 2 sruby dla BRAZOWYCH kabli masowych. Po odchyleniu zobaczysz je. Wejscie do kazdej lampy poprzedzone jest zlaczka, najpierw tam poruszaj, moze byc slaby kontakt. Pokolysz zarowkami, oprawe z nimi wyjmiesz sciskajac boczne jezyki na czerwonym plastiku w ktorym sa one osadzone . Pomylilem opisy zdjec- drobiazg.PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
bubuDE, dzięki Ci za pomoc. Kierunkowskaz szybko mrugał, bo przepaliła się żarówka pozycyjna, bo ona też mrugała, wyjąłem kostkę przeczyściłem styk i jest ok, tylko pewnie nie na długo, bo to złącze od masy jest trochę luźne. Macie może pomysł jak zrobić by się nie ruszało?
Komentarz
-
Troche fantazji,pod nakretke mozesz dac podkladke sprezysta lub uzyc normalna nakretke przelotowa.PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
Komentarz
-
Wtyk w komplecie z okablowaniem, wymiana raczej niemozliwa. Pozostaje Ci dalikatne doginanie elementow w zlaczu (przez lupe?) ale to moze wiecej szkody przyniesc. Zawsze mozna potraktowac sprayem do elektroniki.PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
Komentarz